必修4 Unit 2 Working the land


您现在位置:中学英语教学资源网 → 试题下载 → 单元练习
试题
名称
必修4 Unit 2 Working the land( 新课标版)
下载
地址
试题下载地址1    下载地址2
分 享
如果您在下载时出现“找不到网页”的错误提示,则表明你的IE需要设置:打开IE浏览器,点顶上菜单栏中的“工具——Internet选项——高级”,找到“用UTF-8发送URL”这项,把前面的勾去掉。(观看视频演示)
试题预览
Unit 2 Working the land
Ⅰ.重点单词聚焦
1.If you keep staying in the sun for a long time,you’ll get ________(晒黑的).
答案: sunburnt
2.The twins are so alike that I always________(使迷惑) them with each other.
答案: confuse
3.Each classroom in our school is________(配备) with a computer,which is helpful to our study.
答案: equipped
4.The people there are fighting to gain their________(自由) from foreign control.
答案: freedom
5.Getting rid of________(饥饿) is very important in African countries,because too many people have starved to death.
答案: hunger
6.He________(后悔) that he was careless and didn’t pass the exam.
答案: regretted
7.The method of________(减少) the teaching cost has been discussed at the meeting.
答案: reducing
8.Please repeat.I haven’t entered your name and________(职业) yet.
答案: occupation
9.She became the________(焦点) of attention immediately she turned up.
答案: focus
10.The teacher made a(n)________(总结) of the main points at the end of each period.
答案: summary
Ⅱ.重点短语扫描
1.rid...          摆脱,除去
2.  ...free from/of   使……免受
3.struggle      为……而斗争
4.hunger           渴求 (知识)
5.thanks        多亏,由于
6.be satisfied         对……感到满意的
7.     addition   除此之外,另外
8.focus      集中 (注意力,精力)于……
of
keep
for
for
to
with
in
on
9.would                宁愿,宁可
10.care          喜欢,愿意
11.build          逐渐增强,建立
12.turn          转向,求助于
13.lead         导致
rather
for
up
to
to
Ⅲ.课文原句突破
1.袁隆平博士种植的是被称为“超级杂交水稻”的稻种。
Dr Yuan Longping grows________ ________ ________ ________ ________ ________.
答案: what is called super hybrid rice
2.用他的杂交水稻,农民种出的粮食比以前多了一倍。
Using his hybrid rice,farmers are producing harvests ________ ________ ________ ________before.
答案: twice as large as
3.然而,最近科学家发现长期使用这些肥料会造成土地受损,甚至更危险的是,会对人们的健康造成危害。
Recently,however,scientists ________ ________ ________ that long­term use of these fertilizers can ________ ________ ________the land and,even more dangerous,to people’s health.
答案: have been finding;cause damage to 
4.如果这样的话,你做了些什么来种植这些植物?
________ ________,what did you do to grow them?
答案: If so
5.他宁愿把时间花在自己的爱好上。
He________much________keep time for his hobbies.
答案: would;rather
struggle  vt.,vi.& n.斗争,拼搏;努力;挣扎
教材原句P10:Indeed,his sunburnt face and arms and his slim,strong body are just like those of millions of Chinese farmers,for whom he has struggled for the past five decades.
的确,他那被太阳晒得黝黑的脸庞和手臂,以及他那瘦削而又结实的身体,就跟其他千百万的中国农民一样,过去50年来,他一直在努力帮助他们。
struggle to do sth.艰难地做某事,挣扎着做某事
struggle for为……而斗争
struggle with (against)与……作斗争,同……搏斗
struggle to one’s feet挣扎着站起来
①He has been struggling to succeed in his business.
=He has been struggling for success in his business.
为使事业成功,他一直努力奋斗着。
②Those climbers struggled against the strong wind and finally reached the top of the mountain.
那些登山者在强风中艰难的行走,最终到达山顶。
③The children talked so loudly at dinner table that I had to struggle to be heard.
在餐桌上孩子们高声谈话以至于我必须努力被听到。
④She will not give up her children without a struggle.
她不会轻易放弃自己的孩子的。
1.(2010•湖南卷)Dina,________for months to find a job as a waitress,finally took a position at a local advertising agency.
A.struggling         B.struggled
C.having struggled    D.to struggle
解析: 句意为:几个月以来,Dina一直努力想找一份女服务员的工作,最终她在当地一家广告代理处谋到了一个职位。本题考查非谓语动词作状语。设空处与句子主语为逻辑上的主谓关系,故排除B项;不定式作状语一般表示目的,故排除D项;C项相当于:Dina had struggled for months to find a job as a waitress.而A项相当于:Dina was struggling for months to find a job as a waitress.根据句意可知,C项更符合要求,故为答案。
答案: C
equip vt.& vi.装备;配备
教材原句P10:He therefore gives millions of yuan to equip others for their research in agriculture.
因此,他资助几百万元供其他人进行农业研究。

①We must equip young teachers to deal with difficult children.
我们必须让年轻教师具备对付问题学生的能力。
②Equipped with new scientific farming methods,they have been able to use less farmland than in the past.因为掌握了科学的农耕新方法,现在,他们可以使用更少的农田进行耕种。
③She was fully equipped for the climbing.
她装备齐全准备登山。
④We want our son to have an education that will equip him for later life.
我们想让儿子接受能为其日后生活打下基础的教育。
2.________they set out to break the record for cross­channel swimming.
A.Well equipped    B.Well equipping
C.Well equips    D.To equip
解析: equip和they之间是被动关系,所以用well equipped过去分词作状语。
答案: A
3.完成句子
The sailors were told to______________________________(装备好一切东西) they would need for the voyage.
答案: equip themselves with everything
confuse vt.使迷惑;使为难;使混乱;混淆
教材原句P13:It is important to explain this again or we will confuse the students.
把这个再解释一遍很重要,否则我们就会使学生感到迷惑。
(1)confuse...and/with...把……和……混淆
(2)confusion n.混乱;迷惑
(3)confused adj.困惑的,烦恼的(以人作主语)
(4)confusing adj.令人费解的;使人困惑的(以物作主语)
4.用confuse的适当形式填空:
Judging from his________expression,he didn’t understand the________problem referring to teenagers’ mental health.
答案: confused;confusing
regret v.可惜,后悔,遗憾;惋惜;n.遗憾,抱歉

①It’s no use regretting what you have done.
后悔你做过的事情没有用。
②I regret that I am unable to accept your kind invitation.
很遗憾,我不能接受你的友好邀请。
③I have always regretted not having studied harder at school.
我一直后悔在校期间没能努力学习。
④We think,much to our regret,that we will not be able to visit you next year.让我们深感遗憾的是,我们认为明年不能去拜访你了。
⑤We regret to inform you that your application has not been successful.我们很遗憾的通知您,您的申请未通过。
5.(安徽高考)—Robert is indeed a wise man.
—Oh,yes.How often I have regretted________his advice!
A.to take    B.taking
C.not to take    D.not taking
解析: regret (not) doing/having done sth.表示“后悔 (没)做 (了)某事”。
答案: D
6.—Mr Black,what about my application?
—Oh,I regret________you that it hasn’t been successful.
A.telling    B.to tell
C.having told    D.said
解析: 句意为:——布莱克先生,我的申请如何?——噢,我很遗憾地告诉你,它未通过。由句意可知为“遗憾地要去干某事”,故选择regret to do的形式。
答案: B
thanks to幸亏;由于;因为
教材原句P10:Thanks to his research,the UN has more tools in the battle to rid the world of hunger.多亏了他的研究,联合国在消除世界饥饿的战斗中又多了些方法。

①It was thanks to his advice that I succeeded.
多亏了他的忠告我才得以成功。
②Thanks to his effort,it is more successful than we have expected.由于他的努力,我们获得了比预期更大的成功。
③The accident was due to his careless driving.
事故是由于他的粗心驾驶造成的。
④Owing to/Thanks to your timely help,we finished the work ahead of time.由于你及时的帮助,我们提前完成了工作。
⑤As a result of the bad weather,the football match was put off.
由于天气不好,足球赛被推迟了。
7.(2010~2011•河北唐山一中模拟)________to the man’s timely coming,the________boy was saved.
A.Thanking;drown   B.Thanks;drowned
C.Thanked;drowns   D.Thanks;drowning
解析: thanks to多亏,由于,为固定词组,没有thanking to和thanked to词组,A项和C项可排除。drowned淹死的;drowning被淹的;溺水的。
答案: D
be satisfied with对……表示满�

试题下载地址1    试题下载地址2
  (提示:关键词之间用空格隔开)
  (提示:关键词之间用空格隔开)

相关试题:新课标版 高考复习 下册 单元练习


上一个『必修4 Unit 1 Women of achievement』  下一个『必修4 Unit 3 A taste of English humour』

浏览更多试题,请访问




本页手机版