必修4 Unit 4 Body language


您现在位置:中学英语教学资源网 → 试题下载 → 单元练习
试题
名称
必修4 Unit 4 Body language( 新课标版)
下载
地址
试题下载地址1    下载地址2
分 享
如果您在下载时出现“找不到网页”的错误提示,则表明你的IE需要设置:打开IE浏览器,点顶上菜单栏中的“工具——Internet选项——高级”,找到“用UTF-8发送URL”这项,把前面的勾去掉。(观看视频演示)
试题预览
Unit 4 Body language
Ⅰ.重点单词聚焦
1.We shall________(保卫) our motherland,whatever the cost may be.
答案: defend
2.The museum had several paintings________(代表) the artist’s early style.
答案: representing
3.The boy looked at me________(好奇地),as if I were a complete stranger.
答案: curiously
4.He is fluent in________(口语的) English,but is not good at written English.
答案: spoken
5.The machine will not________(运转) properly if it is not kept well oiled.
答案: function
6.The police took down the witness’s________(陈述).
答案: statements
7.Jim came up and gave me a big________(拥抱) as soon as he saw me.
答案: hug
8.Try to avoid being________(主观的) and one­sided when looking at problems.
答案: subjective
9.At the airport,he kissed me goodbye on the________(面颊).
答案: cheek
10.Speak clearly,or you’ll make yourself ________(误解).
答案: misunderstood
Ⅱ.重点短语扫描
1.be curious           对……感到好奇的
2.defend     保卫……以免
3.apologize      sb.for sth.   因某事而向某人道歉
4.put      举起,建立
5.      the contrary   相反地
6.be likely      do sth.   有可能……
7.    general   总的来说,通常
8.shake            with sb.   同某人握手
9.come      出现,向前
about
against
to
up
on
to
in
hands
up
10.   the distance   在远处,在远方
11.as         好像
12.at      舒适地
13.turn one’s back      背对,背弃
14.   face   丢脸
in
if
ease
to
lose
Ⅲ.课文原句突破
1.第一个到达的是从哥伦比亚来的托尼•加西亚,随后紧跟着的是英国的朱莉娅•史密斯。
The first person ________ ________ was Tony Garcia from Colombia,________ followed by Julia Smith from Britain.
答案: to arrive;closely
2.各种文化背景下的人相互问候的方式不尽相同,身体接触和相互间距离的程度也不尽相同。
________ ________ cultures greet each other the same way,________ ________ ________ comfortable in the same way with touching or distance between people.
答案: Not all;nor are they
3.但是,来自像西班牙、意大利或南美等国家的人会站在离别人很近的地方,而且很可能 (用身体)接触对方。
However,people from places like Spain,Italy or South American countries approach others closely and ________ ________ ________ ________ ________ ________.
答案: are more likely to touch them
4.这些行为都无所谓好与坏,只不过是文化发展的不同方式而已。
These actions are not good or bad,but are simply ________ ________ ________ ________ ________ ________.
答案: ways in which cultures have developed
curiously adv.好奇地;奇妙地
教材原句P26:After half an hour of waiting for their flight to arrive,I saw several young people enter the waiting area looking around curiously.在等了将要到达的他们的航班半个小时之后,我看见几个年轻人走进了等候区,好奇地向四周张望。

①Curiously enough he had never seen the little girl.
说也奇怪,他竟从未见过那个小女孩。
②Don’t be too curious about things you’re not supposed to know.不该知道的事别去打听。
③I’m curious to know what has happened to him.
我极想知道他发生了什么事。
④The boy opened the case out of curiosity.
出于好奇,那个男孩打开了那个箱子。
1.(2010•天津卷)People have always been________about exactly how life on earth began.
A.curious         B.excited
C.anxious    D.careful
解析: 句意为:人们一直对世界上的生命起源非常好奇。形容词短语搭配be curious about 对……感到好奇;excited兴奋的;anxious 焦虑的;careful 认真的。
答案: A
2.(2011•济宁检测)—Jack has spent an hour in the shoe shop.Hasn’t he decided which pair of shoes to buy?
—Maybe.Young as he is,he is________about his appearance.
A.special    B.curious
C.particular    D.serious
解析: be particular about对……挑剔。
答案: C
approach vt.& vi.接近;靠近;找……商量;n.接近,方法;途径;步骤;通道
教材原句P26:Tony approached Julia,touched her shoulder and kissed her on the cheek!
托尼走近朱莉娅,摸了摸她的肩,亲了亲她的脸!

①The time is approaching when we will have to leave.
我们要离开的时刻越来越近了。
②They are trying to find a new approach to cancer treatment.
他们试图找到治疗癌症的新方法。
③The job market has changed and our approach to finding work must change as well.就业市场变了,我们找工作的途径也要改变。
④All the approaches to the airport were blocked by the police.
所有通往机场的路都被警察封锁了。
3.(湖北高考)At the meeting they discussed three different________to the study of mathematics.
A.approaches       B.means
C.methods    D.ways
解析: 本题的关键词是题干中的介词to,只有approach才能跟to搭配使用。句意为“他们在会上讨论了三种不同的研究数学的方法”。
答案: A
defend vt.保护;保卫

教材原句P26:She stepped back appearing surprised and put up her hands,as if in defence.她后退了几步,看上去有些吃惊,并举起了手,好像是在自卫。
①It’s the duty for every soldier to defend our country against enemies.卫国抗战是每个士兵应尽的职责。
②He has employed one of the UK’s top lawyers to defend him.
他请了英国一位顶尖律师为他辩护。
③When a dog attacked me,I defended myself with a stick.
当一只狗攻击我时,我拿起一根棍子保护自己。
辨析:protect,defend与guard
(1)protect指采取一定措施,使用某些器具以保护人或物免遭损害,使用范围广泛。
(2)defend着重指用武力抵御攻击和侵犯。
(3)guard强调通过看守警戒,以确保安全。
4.完成句子
(1)中国人民解放军海军守卫着我们祖国的海岸线。
The PLA Navy ________the coastline of our motherland.
(2)有时戴墨镜保护眼睛以免受到阳光的伤害。
Dark glasses are sometimes worn to ________ the eyes from strong sunlight.
(3)无论付出什么代价,我们都要保卫我们的祖国。
We shall________our country,whatever cost may be.
答案: (1)guard (2)protect (3)defend
represent vt.代表;描绘;体现;象征;宣称;说明;使明白
教材原句P26:Yesterday,another student and I,representing our university’s student association,went to the Capital International Airport to meet this year’s international students.
昨天,我和另一个学生代表我们学校的学生会,到首都国际机场迎接今年的国际学生。

①You should represent your complaints to the management.
你们应向管理阶层说明你们的不满。
②She represented our class to attend this meeting.
她代表我们全班参加了这次会议。
③In the western countries,“V” often represents victory.
在西方国家,“V”常常象征着胜利。
④Our guests today are representatives from six of the major international film festivals.
今天的嘉宾是来自六大国际电影节的代表们。
5.完成句子
他代表我们学校参加竞赛,我们都为他而感到自豪。
He__________________________to take part in the competition and all of us were________of him.
答案: represented our school;proud
in general总的来说;通常
教材原句P26:In general,though,studying international customs can certainly help avoid difficulties in today’s world of cultural crossroads!但总的来说,在当今文化交融的世界,学习不同国家的习俗肯定能够帮助我们避免交往中的困难!
①In general,the northerners are keen on dumplings while the southerners are fond of rice.
一般说来,北方人喜欢吃饺子,而南方人喜欢吃米饭。
②In general,American cars are very reliable and breakdowns are rare.美国汽车通常是可靠的,发生故障的情况很少。
on the whole总的来说
generally speaking一般说来
as a whole就整体上来看
in a word总之
③Generally speaking,parents care more about their children’s health than about their own.
一般说来,父母关心孩子的健康胜过关心自己的健康。
④On the whole,I am quite satisfied with the result.
总的说来,我对这个结果很满意。
6.________,the more expensive the computer,the better its quality.
A.General speaking    B.Speaking general
C.Generally speaking    D.Speaking generally
解析: 有些动词的­ing形式在句中没有逻辑上的主语,它们往往作为句子的独立成分来修饰整个句子,表明说话者的态度、观点等。如generally speaking一般说来;strictly speaking严格地说;judging by等。
答案: C
at ease舒服;快活;自由自在
教材原句P30:The most universal facial expression is,of course,the smile—its function is to show happiness and put people at ease.微笑当属最普遍使用的面部表情,它的作�

试题下载地址1    试题下载地址2
  (提示:关键词之间用空格隔开)
  (提示:关键词之间用空格隔开)

相关试题:新课标版 高考复习 下册 单元练习


上一个『必修4 Unit 3 A taste of English humour』  下一个『必修4 Unit 5 Theme parks』

浏览更多试题,请访问




本页手机版