2012届高三英语一轮复习同步精练及解析:必修5(广东专版)3


您现在位置:中学英语教学资源网 → 试题下载 → 单元练习
试题
名称
2012届高三英语一轮复习同步精练及解析:必修5(广东专版)3( 新课标版)
下载
地址
试题下载地址1    下载地址2
分 享
如果您在下载时出现“找不到网页”的错误提示,则表明你的IE需要设置:打开IE浏览器,点顶上菜单栏中的“工具——Internet选项——高级”,找到“用UTF-8发送URL”这项,把前面的勾去掉。(观看视频演示)
试题预览
Unit 3 Life in the future


Ⅰ. 语法填空
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的
词或使用括号中词语的正确形式填空。
He has a typical flat­top haircut and speaks with a slight Beijing accent.He says he is an ordinary teacher,just one __1__ 2,500 other history teachers in the city.The history teacher has gone from a nobody in a Beijing high school to a headliner(新闻人物)in newspapers and on the Internet across the country with __2__(believe)speed.He is now known as “the greatest history teacher in history”.
It didn’t happen overnight.Last summer,videos of his lectures __3__(upload) to the Internet and viewed over 10 million times __4__ three months.A little while later,his lectures for CCTV’s famous “Lecture Room”(《百家讲坛》)won __5__ record­high audiences.Yuan’s sense of humor is a very __6__(appeal)feature of his style.
Young people also admire him for his non­mainstream(非主流的)points of view on many issues.For instance,unlike many teachers,he is satisfied __7__ a student scores only 60 percent on a history test.
“History is something like literature to enjoy in your leisure time.You don’t need to know about Qin Shihuang if you’re a programming major.But it’s never too late to become interested in history.Even __8__ 70­year­old can start,”Yuan said.
Yuan argues that he is __9__ different from other history teachers.He also spends most of his time preparing his students for tests.Yet the talented teacher has the rare ability to bring the history in dull textbooks to life in __10__ he calls “plain Chinese”.
  

【解题导语】 该文介绍了史上最牛历史老师袁腾飞和他的历史课。
1.解析:考介词的用法,表示众多人当中的一个用one of/among+名词复数。
答案:among/of
2.解析:考构词法,根据结构,名词前面应用形容词形式,再根据语境要用否定词,
表示“难以想象的”的速度。
答案:unbelievable
3.解析:考谓语动词的用法,此句缺谓语,加上videos of his lectures与upload是被动
关系,由时间last summer提示,故该空填were uploaded。
答案:were uploaded
4.解析:考介词的用法,表示三个月之内就浏览了一千万次,用介词within。
答案:within
5.解析:考代词的用法,win后面带双宾语,间接宾语用代词的宾格,故填him。
答案:him
6.解析:考非谓语动词作前置定语的用法,名词前面用形容词,appeal的形容词是
appealing,表示“引起兴趣的”。
答案:appealing
7.解析:考从属连词的用法,该空填if表示条件或when表示时间,即“如果/当他的
学生历史考试只得60分他也满足了”。
答案:if/when
8.解析:考冠词的用法,泛指一个70岁的老人。
答案:a
9.解析:考副词固定搭配的用法,强调某人和其他人没什么两样用no/not different from
=the same as。
答案:no/not
10.解析:考连接代词的用法,介词in后接宾语从句,该从句缺宾语,引导名词性从句
缺主语、表语或宾语用what,what he calls=what is called,表示“所谓的通俗汉语”之意。
答案:what

Ⅱ. 词语填空
用所给单词的适当形式填空。
When the world __1__ the 21st century,the development in __2__ and technology will bring us many more new hopes and chances we’ve never __3__ before. People are hoping to have a peaceful and highly __4__ world. To catch up with the new development and to be __5__ in the new century,the younger generation is __6__ to possess different kinds of knowledge and skills,such as the computer science and the English language. __7__ one will be left behind. Young people should study even __8__ at school and __9__ themselves mentally and physically to __10__ the challenge of the new century.
答案:1.enters 2.science 3.imagined 4.developed 5.successful 6.required 
7.Otherwise    8.harder 9.prepare 10.meet

Ⅲ. 词汇运用
1.After the terrible earthquake,the villagers ________(开始重建家园).
2.We ________(给某人深刻印象) deeply by your lecture.
3.The film ________(使想起) me of what I had experienced abroad.
4.He is ________(缺乏,缺少) responsiblity.
5.No politicians can ignore the power of the ________(新闻界).
6.Man can ________(控制,制服) nature.
7.It ________(要求) that he give the evidence.
8.He doesn’t agree with the ________(环境) here.
9.After he graduated,he worked as an ________(助教) at a university.
10.The wife always ________(顺从,屈从) to her husband’s will.
答案:1.settled down to rebuilding their homes 2.were impressed 3.reminded 
4.lacking in   5.press 6.master 7.is required 8.surroundings 9.assistant
10.bends
Ⅳ.信息匹配
阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。
The Blue Mercury Hotel has varieties of different hotel rooms for different kinds of people. Book 7 days in advance and you will pay at special rates. The categories are as follows.
A.Ruby No 1: With a balcony. One single bed and a computer,Internet accessible
Max: One person
Price: Regular rate­$490 ( per person/per night) With no special rate all year around
B.Sapphire No 2: With a balcony. Two double beds ( all standard rooms)
Max: Four people
Price: Regular rate­$220 ( per person/per night)
Special rate­$190 ( per person/per night)
C.Emerald No 1: With a balcony. Two double beds or one king­size bed ( all standard 
rooms)
Max: Four people
Price: Regular rate­$290 ( per person/per night)
Special rate­$220 ( per person/per night)
D.Ruby No 2: With a balcony. One bedroom suite with one king­size bed
Max: Two people 
Price: Regular rate­$580 ( per person/per night)
Special rate­$400 ( per person/per night)
E.Emerald No 3: With a balcony. Two­bedroom suite on the top floor of the oceanarium 
with two king­size beds
Max: Four people 
Price: Regular rate­$900 ( per person/per night) 
Special rate­$760 ( per person/per night)
F.Sapphire No 1: With no balcony. Two double beds ( smaller space)
Max: Two people 
Price: Regular rate­$120 ( per person/per night)
Special rate­$90 ( per person/per night)
请阅读以下游客的信息, 然后匹配游客和他/她在 The Mercury Hotel 居住的房间:
1.Jane and Jessica,college students on holiday excursion,book the room of the Blue Mercury Hotel a fortnight ahead of time;plan to live in a room with the minimum pay.
2.Jim and his newly married bride,arriving tomorrow morning,choose to have a suite with a king­size bed,for which they budget to pay at most $1,200 for two of them for one night.
3.Two couples on a trip stop at Blue Mercury Hotel. They like the place so much that they agree to stay in the hotel for two nights. Their budget is between $900—700 for each family.
4.For Dave and his wife,they would rather book a suite where they can enjoy the ocean view,concerned less about the price of the room.
5.Doctor King is having a conference at the Blue Mercury Hotel. He has to write his research paper. He wants to stay in a hotel room which has the suitable facilities.
答案:1~5 FDBEA
Ⅴ.基础写作
最近你班举行了以“Should we give money to beggars?”为主题的班会,假设你是主持
人,请你根据以下表格提供的信息,为此次班会写一个总结。
一些人认为 另一些人认为
孤寡老人不能自食其力而乞讨;
有些学生因家境贫苦而辍学去乞讨;
有些残疾人只能以乞讨为生; 大部分都是假装的,乞讨只是他们赚钱的一条捷径;这么做会助长懒惰;
结论:应该尽力帮助弱势群体,但给钱时一定要慎重。
  
【写作要求】
1.文章的开头已给出。
2.只能使用5个句子表达全部内容。
3.参考词汇:弱势群体 inferior group
【评分标准】
句子结构�

试题下载地址1    试题下载地址2
  (提示:关键词之间用空格隔开)
  (提示:关键词之间用空格隔开)

相关试题:新课标版 高考复习 下册 单元练习


上一个『2012届高三英语一轮复习同步精练及解析:必修5(广东专版)2』  下一个『2012届高三英语一轮复习同步精练及解析:必修5(广东专版)4』

浏览更多试题,请访问




本页手机版